SCG Trust apără pitch-ul SCG „periculos” în fața deschizătorului de NRL

Oficialii promit să restabilească ordinea, pe fondul temerilor că suprafața mărunțită a SCG nu va face față unei gloanțe de jocuri programate pentru locul de desfășurare, inclusiv vineri Sydney Roosters-South Sydney NRL.

Secțiuni mari din Australia gazonul sfințit al sportului a fost sfâșiat în timpul meciului de Super Rugby de sâmbătă dintre NSW și Queensland, lăsând conducerea să se lupte rapid pentru a repara pământul. Personalul de la sol a fost chemat în acțiune cu lopeți și greble după fiecare scrum, cu suprafața de joc jenant tăiată – rezervată de obicei pentru greier și AFL – nereușind să facă față pieselor fixe de două tone.

înlocuiți 3.000 de metri pătrați de gazon în pregătirea pentru jocul de vineri și va fi disponibil pentru o sesiune de antrenament de cocoși miercuri.

„Decizia de a înlocui zonele afectate va asigura că nu există probleme pentru meciul NRL de vineri seara, nici întoarcerea Waratahs câteva săptămâni mai târziu și începutul sezonului AFL al Sydney Swans “, a declarat curatorul SCG Adam Lewis.

” Vom începe lucrul înainte de zori, luni și vom avea iarba nouă jos înainte de apusul soarelui . ”

Lewis a spus că zonele compromise ale câmpului erau dominate de iarba de secară de iarnă și nu aveau fundamentul rădăcinii care să tolereze mângâieri grele.

„ Ploaia înainte de lovitură -off a înmuiat suprafața și a făcut-o susceptibilă la daune “, a spus Lewis.

Odată cu demolarea stadionului vecin Allianz – casa mai multor echipe sportive din Sydney – SCG este găzduit jocuri cu toate cele patru fotbal coduri în lunile următoare.

Președintele Asociației Jucătorilor Rugby Union Damien Fitzpatrick s-a împachetat sâmbătă în rândul din față al Waratahs și a spus că suprafața de joc va fi discutată cu siguranță de RUPA.

Arbitrul Glen Jackson a fost auzit spunând la un moment dat: „Acest lucru este periculos – trebuie remediat”.

Fitzpatrick a spus că este deosebit de îngrijorat de cu privire la perspectiva scrumurilor prăbușite pe suprafața slabă, rezultând răni.

„Vor fi câteva întrebări întrebat dacă puteți avea atât de mult gazon încurcat – și siguranța va intra”, a spus Fitzpatrick .

„Știu pentru vâslașii din față, probabil că au fost mult mai multe scrumuri prăbușite decât ne-am fi dorit.”

Dar directorul executiv al cocoșilor, Joe Kelly, a fost mai puțin îngrijorat.

„Cu siguranță va fi gata în mijlocul săptămânii.Nu va exista nicio problemă pentru jocul de vineri seară “, a declarat Kelly pentru AAP.