Robert Kubica: ‘Nu câștigi nimic din a renunța. Trebuie să te adaptezi ”

Chiar și acum, în ajunul întoarcerii sale, pare greu de crezut că a depășit o astfel de accidentare calamitosă, dar pentru Kubica bătălia psihologică s-a dovedit a fi cea mai mare provocare din viața sa. Mercedes se bucură de iarna constructivă, dar Williams dormi prin alarmă | Richard Williams Citește mai mult

Tânărul de 34 de ani, contemporan cu Lewis Hamilton și Sebastian Vettel, a fost primul pilot polonez din F1 când a debutat pentru BMW Sauber în 2006. Weekendul viitor va urca la volan pentru Williams la Melbourne pentru prima sa cursă de F1 de la acel accident oribil în timp ce concura într-un raliu discret în Italia. Înaintea acelei zile fatidice, a fost lăudat ca fiind unul dintre cei mai buni din generația sa și a dovedit-o. A câștigat un mare premiu – în Canada în 2008 – și a obținut 12 locuri pe podium.După un sezon cu Renault în 2010, cu un alt set pentru anul următor, el fusese recompensat cu o mutare precontractuală la Ferrari în 2012.

Acest viitor promițător a fost devastat în câteva momente după un accident în Skoda Fabia în februarie 2011 în timpul primei etape a raliului Ronde di Andora, în care a concurat în mare parte pentru distracție. Rănile pe care le-a suferit au fost atât de grave încât se aștepta să-i pună capăt carierei. El a suferit o intervenție chirurgicală de urgență – inclusiv o amputare parțială a antebrațului drept – și a suferit fracturi compuse și o pierdere semnificativă de sânge. Trăiți într-o situație diferită, așa că în cele din urmă există un fel de schimbare. Am descoperit cât de puternic poate fi creierul.

A urmat o intervenție chirurgicală repetată și în 2013 Kubica a spus că visul său de a reveni la F1 era „aproape imposibil”.Totuși, simpla acceptare a acestei soții fără luptă nu a fost niciodată o opțiune. „Nu câștigi nimic din renunțare”, spune el. „Știam că nu îmi va rezolva problemele. Trebuie să faci față realității, trebuie să te adaptezi și să încerci să mergi înainte. Este simplu, nu câștigi nimic renunțând. ”

Urmările imediate au fost un punct scăzut. „Perioada imediat după accident a fost probabil cea mai dificilă din punct de vedere fizic”, spune el, iar când recuperarea lui era în curs, a trebuit să învețe să se adapteze și să depășească. El îl descrie ca un proces de învățare despre corpul său și noile sale limitări. A dat mâna mult timp cu stânga și a trebuit să se adapteze pentru a scrie și cu ea.Dar, în cele din urmă, acestea au fost provocări minore.

„Trăiești într-o situație diferită, așa că în cele din urmă există un fel de schimbare și te răzgândești, trebuie să înveți și vrei să înveți”, a spus el. spune. „Am descoperit cât de puternic poate fi creierul. Creierul se adaptează foarte repede. Este incredibil cât de repede ne putem adapta și ce progrese putem face într-un timp foarte scurt. ”Joacă video 0:27 Robert Kubica: Hamilton întâmpină„ unul dintre cei mai talentați piloți ”înapoi la F1 – video

Această abilitate de a se adapta la un nou mod de viață s-a dovedit a fi unul dintre cele mai mari atuuri ale sale în lupta reală, în timp ce a luptat cu ceea ce ar fi putut fi contracarări debilitante în timpul recuperării sale. „Perioada în care trebuie să te adaptezi mental, a fost și mai dificilă”, spune el. „Lucruri fizice pe care le poți rezolva.Dar de multe ori după operație pentru a îmbunătăți lucrurile, descoperi că nu te-ai deplasat înainte, ci înapoi. A face cu asta este o sarcină mentală. Trebuie sa fi puternic. Nu am un personaj ușor, cu siguranță, iar în acele zile acest personaj m-a ajutat destul de mult. ”

Până în 2013, refuzul său indomit de a accepta înfrângerea a fost răsplătit când a revenit la raliu. Până în 2015, a luat decizia de a se testa prin stabilirea unor ținte pentru a vedea cât de departe ar putea împinge întoarcerea sa la cursele de F1. În 2017, a testat Renault 2012 și a fost revelator. „M-am simțit uimitor în mașină”, spune el. „După câteva ture, mi s-a părut atât de familiar. Aceste ture nu aveau impresia că ar fi fost o pauză de șase ani. Mi s-a părut că mi-a fost dor de câteva luni.Acest lucru s-a deschis și mi-a dezvăluit mintea să văd că poate o pot face. ” Ghid rapid F1 2019: Echipele și piloții se ascund

Au existat o mulțime de piloți care au schimbat scaunele în procesul de pregătire pentru noul sezon. Daniel Ricciardo a părăsit Red Bull pentru Renault, Carlos Sainz mutându-se la McLaren după plecarea lui Fernando Alonso. Francezul Pierre Gasly a fost promovat de la Toro Rosso pentru a-l înlocui pe Ricciardo, în locul său pilotul britanic-thailandez Alex Albon.

Charles Leclerc se mută de la Sauber la partenerul Sebastian Vettel la Ferrari, tranzacționând cu Kimi Räikkönen (în imagine), care va concura pentru o echipă Alfa Romeo renumită.Force India este acum cunoscută sub numele de Racing Point, iar Lance Stroll li se alătură de la Williams.

Constructorul britanic întâmpină doi noi piloți – acasă plini de speranță și campionul mondial de Formula 2 George Russell și Robert Kubica, care își face întoarcerea F1 la opt ani după ce a suferit leziuni în pericol de viață într-un accident de raliu. sus

O parte din plăcerea de a viziona Kubica condus este economia sa de stil, linitatea cu care manipulează mașina și constrânge tot ce este mai bun din ea cu o precizie delicată. El recunoaște că trebuie să conducă „70%” stângaci, o faptă care ar putea fi imposibilă pentru alți piloți de curse.

În timpul reabilitării, a lucrat la Formula Medicine din Toscana alături de dr. Riccardo Ceccarelli, specialist în medicina sportivă care a lucrat cu mai mult de 70 de piloți de F1.Ceccarelli a afirmat că Kubica a fost aproape unic în a putea reveni la astfel de leziuni grave atât mental cât și fizic. „Chiar dacă se află într-o situație dificilă, este capabil să se întrerupă de stresul exterior și să permită creierului să se concentreze asupra conducerii”, a spus Ceccarelli. „Acesta este motivul pentru care consumă foarte puțină energie. Acesta este motivul pentru care el este singurul șofer capabil să conducă o mașină F1 cu o limitare fizică pe care o are.Se datorează faptului că este atât de natural la volan, atât de economic, încât poate compensa pozitiv. ”Seria F1 a Netflix oferă o privire captivantă și sinceră în spatele cortinei | Giles Richards Citește mai mult

Williams se va bucura de publicitatea revenirii sale, mai ales când sezonul trecut s-a dovedit a fi cel mai rău pe care l-au suportat, terminând pe ultimul loc, dar directorul echipei adjuncte, Claire Williams, a fost adamant Kubica și-a câștigat locul pe merit. „Fiecare raport pe care îl aveam era:„ El este în mod eminent capabil să conducă o mașină F1 ”, a spus ea. „Nu i-am fi dat locul de cursă dacă nu am simți că putem.Din punct de vedere al fitnessului, cred că v-ați chinui să găsiți un pilot de curse mai potrivit. ”Înscrieți-vă la The Recap, e-mailul nostru săptămânal cu alegerile editorilor.

Când va începe noul sezon Mercedes și Ferrari vor încă o dată să fie la capătul ascuțit luptând pentru titlu, Scuderia pare să aibă avantajul după testele din pre-sezon. Cu toate acestea, Kubica și Williams se confruntă cu o sarcină la fel de solicitantă, dar la celălalt capăt al grilei. Williams a ratat două zile și jumătate de teste atunci când mașina lor nu era pregătită și când a funcționat a fost în afara ritmului. Directorul tehnic al echipei, Paddy Lowe, a fost tras la răspundere și săptămâna trecută și-a luat concediu pentru ceea ce echipa a numit motive personale, preconizate a fi precursorul plecării sale în mod oficial. Kubica a ratat ceea ce îi trebuie cel mai mult, care este timpul la volan.Nu este începutul pe care și l-ar fi dorit, dar știe că acest lucru nu va fi niciodată ușor. va fi punctul culminant al unei realizări uimitoare. Dar ceea ce rezistă cu adevărat este convingerea din ultimele cuvinte care rezumă forța care l-a adus aici. „Când a fost anunțat unitatea mea cu Williams, oamenii au spus:„ Felicitări, treaba grea este gata ”, spune el. “Am spus nu. Munca grea abia începe. ’”