Pahar și șampanie pentru jucătorii de handbal Hustopeče. Dar ce urmează?

Sezonul 2018/19 a început cu o dorință relativ modestă pentru jucătorii de handbal Hustopeče. „Va suna paradoxal, dar scopul meu nu a fost să cobor”, antrenorul lor Petr Semerád se uită înapoi până în vara anului trecut.

„Suntem în prima ligă pentru al doilea an, este întotdeauna mai greu decât a fi un nou venit. Ne-am concentrat sincer pe asta, am adăugat personalul, am început foarte bine…și s-a reflectat în bunăstarea noastră și în rezultate. Apoi, chiar și aceste goluri s-au schimbat, „fostul jucător din extra-ligă a rezumat evoluția sezonului.

Cea mai mare competiție poate fi acum încercată ca antrenor. L-a condus pe Hustopeče să avanseze, cu două runde înainte de sfârșitul primei ligi, s-a decis.În weekendul penultimului tur împotriva lui Jičín B, oficialii federali au venit la Hustopeče cu o cupă pentru câștigătorul general.

„Am obținut un mare succes. Suntem foarte buni la asta, am avut un personal echilibrat. Am fost primii de la începutul competiției “, a spus Jiří Funk, președintele echipei.

Până la sfârșitul primei ligi, Hustopeče trebuie să joace un meci în Dvůr Králové în weekend, dar asta va fi doar o formalitate. Oficialii din secțiune au alte griji: cum să facă față progresului către liga suplimentară.

Duminică, aceștia au primit două formulare de înscriere de la sindicat; unul la cea mai mare competiție, unul la liga 1.Trebuie să-l întoarcă pe cel pe care îl decid până la sfârșitul lunii mai.

„Din punct de vedere sportiv, ar fi corect să încercăm să-l jucăm”, spune antrenorul Semerád. „Dacă ar exista un sponsor puternic care să strângă liga suplimentară, nu aș ezita. Dar nu o avem încă. Nu sunt hotărât, dar mă întreb dacă nu ar fi mai bine să joci în topul primei ligi și să mă gândesc la tineret “, adaugă al doilea look, președintele Funk.

S-au încălzit timp de doi ani.

„Nu a trebuit să coborâm din motive de performanță. Dar apoi am spus: să coborâm, vom începe să o construim din nou de jos “, își amintește Funk.

Recunoaște că nu are decizii ușoare. „Deci nu te plictisești o dată”, spune el.De aceea, el s-a apropiat deja de politicienii din sudul Moraviei pentru a afla dacă ar ajuta-o pe Legata. „Este clar pentru mine că antrenorul vă va analiza din punct de vedere sportiv. Cu siguranță va fi în favoarea procedurii “, a estimat bătrânul șef al clubului.

A lovit sută la sută. „La urma urmei, nu se schimbă atât de mult, încărcătura jucătorilor este mai mult sau minus aceeași. Călătoria este similară, numărul de antrenamente ar rămâne, am adăuga doar o sală de gimnastică pe săptămână. Anul acesta am avut multe răni. Aș vrea ca băieții să fie mai stabili “, calculează Semerád.

Dar el este, de asemenea, foarte conștient de orice„ suprafețe de frecare ”. El nu a vorbit încă cu jucătorii care au câștigat promovarea dacă ar fi interesați să joace în liga suplimentară. „Jucătorii au familii, copii. Mulți dintre ei au încercat deja liga suplimentară “, spune el deschis. Dar el are planul său în cap. „Cu echipa care a câștigat 1.liga, mai contez pentru liga suplimentară. Dacă ar ieși cineva că nu ar fi interesat, am adăuga personalului “, gândește cu voce tare.

De exemplu, are în echipă un portar foarte experimentat, Jiří Bavlnka, care s-a întors în prima ligă anul trecut. „Nu vreau să evidențiez indivizii, dar apreciez personal, de exemplu, faptul că un astfel de Martin Strouhal a jucat cu cinci niveluri mai jos cu un an înainte. Și acum înscrie goluri și este un jucător important pentru noi “, spune Semerád.

A jucat Extraliga pentru Brno, Frýdek-Místek și Hustopeče după 2006. Ar dori să o repete ca antrenor în sală pentru 400 de spectatori. „Este clar pentru mine că bugetul ar trebui să se dubleze. Are deja șase zerouri, care ar fi de două ori mai mult. Toată lumea de aici vrem să ajutăm la securizarea banilor. Mai avem o întâlnire săptămâna aceasta.Ar fi o reclamă uriașă pentru oraș și pentru regiune, dacă am juca liga suplimentară, și pentru tinerii noștri “, dorește el.

Săptămânile următoare vor arăta dacă va fi o realitate.