Dezamăgire de baraj. Leii nu au câștigat întoarcerea în competiția de top

Așteptau cu nerăbdare să sărbătorească după un sezon provocator. Era scopul pe care îl urmăreau încă de la primul meci. Cu toate acestea, Jindřichův Hradec nu a mai jucat în liga de baschet. Remiza pentru Boemia de Sud s-a încheiat cu un sold de o pierdere de 98: 106 cu GBA Europe și o victorie de 93:90 cu Hradec Králové. Și asta nu a fost suficient pentru a avansa.

Primul meci a pus deja bazele eșecului. Play-off-ul a fost jucat de un sistem de turnee, iar leii au pierdut vineri în fața echipei de acasă Get Better Academy (GBA). Și a reușit să profite de mediul de acasă pentru piesă.

„A fost în mod clar unul dintre principalii factori ai eșecului nostru.Am vrut să jucăm o piesă în sala noastră “, a spus Karel Forejt, antrenor al lui Jindřichův Hradec.

Oaspeții erau încă aproape de victorie. Cu opt secunde înainte de sfârșitul celui de-al patrulea sfert, Radek Farský a efectuat două aruncări libere și și-a trimis echipa cu 91:89. Totuși, dintr-o altă acțiune a venit un atac rapid nesupravegheat de David Pekárek și în trei secunde a fost egalat.

„A fost prăbușirea noastră totală și o greșeală gravă. Jucătorii nu și-au dat seama deloc că cel mai bun jucător al adversarului ataca și l-au lăsat să pre-curățeze întregul teren. Nu am înțeles deloc la ce se gândeau jucătorii “, a spus Forejt despre posibilul moment decisiv al meciului.

În prelungiri, Bohemienii de Sud nu au condus nici măcar o singură dată. Lukáš Stegbauer a răspuns pentru doi pentru un șut – 93:93.Cu toate acestea, după două trei de la Sisoha Jawara, leii au pierdut contactul (93:99) și au pierdut în general după un timp suplimentar de 98: 106. „Extinderea a fost decisă de tinerețea și fizicitatea GBA. Pentru jucătorii noștri cheie, oboseala a jucat un rol. ”

Va rămâne antrenorul Forejt?

Pierderea oaspeților s-a reflectat și în productivitatea slabă a fotografierilor. Rata lor de succes pentru două puncte a fost de doar 42,6 la sută, pentru trei 30,3 la sută. „Pur și simplu ne-a dat seama atunci. În partea lungă, am avut numerele tuturor activităților complet diferite. Am coborât în ​​cazarmă. Nu știu de ce este așa.Jucătorii aveau poziții libere pentru a trage. ”

A treia echipă din playoff a fost cea mai proastă echipă din cea mai înaltă competiție din Hradec Králové, care în urmă cu un an l-a trimis pe Jindřichův Hradec pentru o competiție mai mică. Leii nu au avut ocazia să riposteze. Hradec Králové a fost învins cu doar trei puncte 93:90.

South Bohemians a pierdut conducerea, care a fost de 17 puncte după pauză. „Dar trebuia să conducem până la 30. Din nou, nu am schimbat o șansă teribilă. Mai ales sub coș “, a continuat Forejta. „Este posibil ca băieții să nu fi suportat greutatea momentului. Câștigarea a trei puncte ne-a fost inutilă. Suntem foarte dezamăgiți. ”

În suma ambelor meciuri, Jindřichův Hradec are un scor negativ și a fost eliminat din joc pentru promovare înainte de meciul GBA – Hradec Králové.După șase ani în competiția de top, el trebuie să continue din prima ligă pentru al doilea an.

Și compoziția în care va juca va fi rezolvată. „Majoritatea jucătorilor au contracte valabile, dar aceasta este o problemă de management. Vom vorbi împreună și vom rezolva o mulțime de întrebări “, a adăugat antrenorul Forejt. „Cu conducerea, ne vom ocupa și de șederea mea în echipă. Va fi clar peste câteva săptămâni. ”

Evaluarea post-sezon a clubului va include, de asemenea, problema primului sistem de ligă. Unele cluburi sunt nemulțumite de formatul competiției. În principal cu cheia de progres și suprastructura.

„Este un paradox, dar, deși am câștigat partea de bază, în final am pierdut avantajul mediului de acasă, deoarece nu a fost jucat în serie.Vrem să dăm impuls schimbării “, a spus Forejt

Formatul primei ligi pentru sezonul 2019/2020 nu se va aplica jucătorilor de baschet din Hradec Králové, deoarece după rezultatul de 94:82 cu GBA au păstrat cea mai mare competiție.