De neînțeles, ridicol, nebun. Despre descalificarea specială a lui Viviani

A petrecut minute lungi în camioneta comisarilor din orașul Orbettelo, lângă faimoasa lagună.

Se uita la înregistrarea celei de-a treia etape pe care tocmai o câștigase. Când a văzut destule, s-a ridicat și a plecat fără un cuvânt.

A alunecat pe lângă zeci de reporteri de ciclism care și-au împins microfoanele la gură.Nu le-a răspuns la întrebări, nu a spus niciun cuvânt.

Evident, Elia Viviani nu era în cea mai bună stare de spirit.

Se pare că nu a vrut să spună nimic despre care ar fi regretat mai târziu.

S-a îndreptat încet spre bicicletă, s-a urcat pe ea și s-a îndreptat spre autobuzul echipei, a parcat la o milă și jumătate distanță pe malul apei.

Și aici îl aștepta o grămadă de reporteri, care i-a evitat în timp ce descăleca chiar la ușă și urca treptele imediat.

Abia după trei ore Viviani a vorbit pentru prima dată. “Sunt extrem de dezamăgit de decizia luată de arbitri”, a spus el într-un comunicat de presă al echipei.

La urma urmei, a trecut linia de sosire în primul rând.S-a bucurat că a câștigat a șasea etapă la Gira. Că, după o pauză de trei ani, a devenit un alt campion italian care ar putea triumfa în Giro.

Totul a indicat asta.

Nimeni nu s-a plâns. Nimeni nu a protestat. Al doilea Fernando Gaviria și-a felicitat prietenul chiar în spatele liniei de sosire.

Dar idila a durat doar un moment înainte ca judecătorii să-l anunțe că nu va urca pe podium ca învingător al etapei. El a fost descalificat pentru un sprint periculos, denigrat și trimis pe ultimul loc 73 în grupul de frunte.

„Decizie ridicolă”, a scris Patrick Lefevere, șeful Quick-Step. s-ar putea întâmpla?Și decizia de a-l exclude pe Viviani a fost cea corectă?

Protestul nu avea sens

Anul trecut a câștigat patru etape și un tricou violet în competiția de scor pentru asta.

>

A devenit campion al Italiei în iunie și, datorită acestui fapt, a ajuns acum la Giro în casa tricolor.

În roșu, alb și verde. Adică culorile pe care toți italienii le consideră așa. De aceea, fanii îl sărbătoresc atât de mult la început. De aceea devorează tot ce spune.

Și când va câștiga în cele din urmă, judecătorii îl vor descalifica?

Ce s-a întâmplat exact pe drumul spre Orbetello luni?

Viviani a condus în ultimele sute de metri într-o poziție ideală, pentru care îi datorează în principal coechipierilor săi.A închis-o pe câștigătorul de duminică Pascal Ackermann de la Bory și, cu 150 de metri rămase, a alunecat pe lângă el în partea stângă a capului, nu a dat ocaziei adversarilor săi și a sărbătorit.

Acesta este un aspect.

Cealaltă arată cum valul lui Viviani aproape l-a oprit pe Matteo Moschetti din Trek, care avea exact aceeași intenție ca și cel mai faimos compatriot al său.

„Au fost lupte cu cot, din fericire aș putea să mă eschiv”, a spus el. Moschetti. „Sprinturile arată deseori așa. Dar îmi pare puțin rău pentru Ilie. ”

Decizia de a doborî un animal de companie în vârstă de 30 de ani dintr-un public intern pentru ceva similar a fost foarte îndrăzneață.Luându-l victoria i-a expus pe organizatori la mari critici din partea fanilor lui Viviani.

La urma urmei, este fără precedent descalificarea campionului intern din cursa de masă pentru o manevră, dintre care sunt mai mulți în orice apariție.

Însuși Moschetti, în vârstă de douăzeci și doi de ani, a recunoscut după cursă că probabil nu va câștiga, ci unul sau doi. în loc de o manevră, a stat în locul lui.

Am atins și am pierdut viteza. Am încetat să pedalez o vreme “, a recunoscut Moschetti. „A fost o finală agitată, m-am simțit bine, eram într-o poziție bună, așa că sunt dezamăgit.Aș fi putut termina printre primii trei, de exemplu. ”

Dar el nu a terminat. Dar ar plânge și ar protesta? Nici o idee.

„Nu avea sens. Matteo ar trece doar pe locul patru “, a explicat Kim Anderson, directorul sportiv al Trek.

Absolut dezamăgit

Că Fernando Gaviria, inițial al doilea om al etapei, era deja la autobuzul echipei după duș. Evaluează scena cu jurnaliștii când a aflat că, după decizia arbitrilor, a fost câștigătorul zilei.

A fost imediat preluat de doi angajați ai securității de stat, care l-au „adus” pe podium. Dar nu a zâmbit.

Nu avea niciun motiv.

Fernando Gaviria nu-i place caritatea. Cel puțin nu în acest sens.

Nu există astfel de victorii.De aceea a declarat imediat că nu este de acord cu decizia.

„Am trecut linia de sosire pe locul doi. Câștigătoarea este Elia Viviani. Sunt trist pentru el, este un mare prieten al meu și pentru mine este câștigătorul celei de-a treia etape a Gira “, a spus el.

Au petrecut încă anul trecut împreună în Quick-Step. Au devenit prieteni și sunt încă în contact. De aceea, Gaviria i-a scris lui Viviani imediat după scenă că italianul a fost câștigătorul pentru el.

„Juriul a decis cum a făcut-o, nu vom face nimic în acest sens. Elia este o mare campioană și a câștigat corect astăzi. Când te uiți la înregistrare, vezi că nu a făcut-o intenționat, nu a blocat pe nimeni în mod intenționat și nu știa că cineva se află în spatele lui. Încercă doar să picureze cât de bine putea. Sunt sigur că va câștiga din nou în curând pentru că merită.Și îmi place, de asemenea, să câștig pe drum și nu așa “, a adăugat el, câștigând aplauze de la mai mulți jurnaliști din centrul de presă.

Viviani a comentat întreaga situație de la distanță.

„Sunt absolut dezamăgit de decizia judecătorilor. Am făcut o greșeală în cursa de masă de duminică, dar acum eram concentrat maxim să fac tot posibilul. Și, după cum ați putut vedea, toți sprinterii au trecut linia de sosire în spatele meu…Am fost foarte fericit pentru victorie, dar apoi a venit decizia ciudată. Tot ce pot face acum este să mă concentrez pe etapa următoare “, a spus el.

Câștigarea lui pe Giru este aproape inevitabilă, având în vedere forma în care el și întregul Deceuninck Quick- Plimbări în acest an.Cu toate acestea, având în vedere presiunea la care este expus în calitate de campion italian, ar prefera să vină cât mai curând posibil.

Mai ales când nu a funcționat chiar și atunci când a trecut prima linie de sosire.

< Marți, Giro continuă cu o altă etapă foarte lungă (235 de kilometri), dar de data aceasta cu un final deluros. Ultimii doi kilometri au o pantă medie de patru procente. Există, de asemenea, o rampă de 7%.

Viviani va trebui probabil să aștepte încă o zi pentru răzbunarea ei.