Bata de cricket Bodyline a lui Don Bradman a oferit zile de plată pentru omul din Noua Zeelandă

Un om șomer din Noua Zeelandă se confruntă cu o zi de plată extraordinară după ce a ridicat o bâtă de cricket, Sir Donald Bradman, deținută cândva pentru câteva sute de dolari și acum o oferă până la o licitație de pomeni.Obituary: Sir Donald Bradman Citește mai mult

James Sanders a preluat liliacul pentru câteva sute de dolari la o licitație imobiliară decedată.

Semnătura lui Bradman împodobește liliacul alături de cei ai 16 jucători englezi, inclusiv Douglas Jardine, căpitanul echipei de turneu în timpul seria infame Bodyline Ashes din 1932/33.

Va ​​merge sub ciocanul de la casa de licitații Leski din Melbourne, la 11 august.

Licitatorul Charles Leski, care a vândut anterior alte cinci bâte Bradman în ultimii 30 de ani, se așteaptă ca acesta să obțină între 25.000 și 35.000 USD.Facebook Twitter Pinterest Lotul 150, care urmează să fie scos la licitație de Leski Auctions, un bat de Don Bradman a spus că a fost folosit în infamul turneu Bodyline.Fotografie: furnizată

Articolul este de așteptat să atragă interesul ofertanților din Australia, India, Pakistan și Marea Britanie.

Bradman, care a murit în vârstă de 92 de ani în 2001, este considerat cel mai mare cricketer al secolul XX și cel mai mare bătrân care a trăit vreodată.

Leski a spus că Bradman a folosit această bâta pentru colectarea semnăturilor.

„Din punctul de vedere al colectivității sale, elementul cheie este că a fost semnat de Don Bradman în poziția de proprietate în colțul din dreapta sus al spatelui lamei “, a spus el.

” În timp ce putem spune sigur, liliacul a fost folosit și putem spune cu siguranță că a fost folosit în jurul perioadei seriei Bodyline, nu putem spune pentru anumite anume în care a fost folosit. ”

Jardine a fost arhitectul controversatului și brutalului bowling. tactică care a fost angajată de Anglia în turul lor în Australia în 1932-33.Acesta a fost conceput ca o modalitate de a contracara competența australiană de luptă, în special pe cea a lui Bradman. ar putea să vorbească “, a spus Leski.

O bâtă anterioară de Badman Leski vândută a adus 145.000 de dolari, deoarece a fost primul liliac pe care legenda de cricket l-a folosit în timpul unui meci de testare din Brisbane în 1928.

El a spus că Sanders nu a fost un tragic de cricket, dar a considerat că este o descoperire importantă bazată pe semnăturile echipei engleze. ”A spus Leski.

El a glumit că ar putea fi un cadou de aniversare de 80 de ani pentru fostul premier australian John Howard.

Sanders a declarat pentru Heraldul din Noua Zeelandă că nu are un atașament emoțional față de liliac și speră că își va găsi o casă înapoi în Australia, unde aparține.

„Sunt între locuri de muncă și am avut un pic de bani de cheltuit din concedierea mea și am crezut că aceasta va fi o investiție bună,”a spus ziarului.

„Sunt uimit de prețul pe care l-ar putea suporta.Se compensează pentru faptul că nu a lucrat timp de câteva luni. ”