Provocările lui Leo Messi pentru 2020

2020 poate fi un an foarte special pentru Leo Messi, o persoană care este întotdeauna hotărâtă să exceleze și să caute noi provocări.

1. Depășește-l pe Pelé ca golgheter într-o singură echipă.

Pelé a marcat 643 de goluri în meciurile oficiale cu o echipă, Santos, de-a lungul carierei sale de fotbalist profesionist. Totul indică faptul că în acest 2020, Messi poate deveni fotbalistul cu cele mai multe goluri în aceeași echipă. Are 618 și se află la doar 25 de goluri de jucătorul istoric brazilian.

2. Obține a cincea sa ligă de campioni.

Argentinianul a reușit să domnească în Europa cu Barcelona de patru ori (2006, 2009, 2011 și 2015).După cinci sezoane fără să ridice „orejona”, Barça „10” este mai dornică ca niciodată în acest sezon pentru a plasa Barça ca a treia echipă cu cele mai multe cupe europene (șase) și a ocupa locul doi în clasamentul jucătorilor care au mai multe ori Au câștigat (cinci), unul dintre Francisco Gento, lider solo cu șase.

3. Ridică a noua ligă în 12 ani.

De când Messi a debutat cu prima echipă a echipei Barça, el a lăsat doar 5 din cele 16 Ligii pe care le-a jucat. Cu alte cuvinte, a ridicat 10 și anul acesta poate obține a noua din ultimele 12. Date incredibile care arată hegemonia argentinianului de la sosirea sa în competiția spaniolă.

4.Aducând înapoi „Regele Cupelor”.

Barça este echipa care a câștigat cele mai multe Cupe din toată istoria, cu 30. cu mult înaintea urmăritorului său imediat: Athletic Club cu 23 “Regele cupelor” poate reveni să-și exercite titlul onorific în acest an cu un Leo Messi cu două obiective în aceeași competiție: egalarea lui José María Belauste și a lui Agustín ‘Piru’ Gaínza ca jucător cu cele mai multe titluri câștigate (opt).

În plus, puteți ridica poziții în clasamentul istoric al celor mai buni marcatori. Este al cincilea cu 51 de goluri și este patru de la Edmundo Suárez (55 de ani) și treisprezece de la Guillermo Gorostiza (64 de ani). Mai departe, îl găsim pe fostul jucător al echipei Barça, Josep Samitier, pe locul doi cu 69 și Telmo Zarra, cu 81.

5.Cuceriți al șaptelea său Ballon d’Or.

În 2019, Messi a ridicat din nou Ballon d’Or și a făcut-o pentru a șasea oară. În acest fel, argentinianul a devenit liderul solo care a fost desemnat cel mai bun jucător din lume de cele mai multe ori (2009, 2010, 2011, 2012, 2015 și 2019).

Acest 2020, cel al Rosario poate fi reales cu cea mai bună distincție individuală pe care un fotbalist o poate primi și să-și extindă și mai mult legenda.

6. Revalidați Cizma de Aur pentru a patra oară consecutiv.

În ciuda trecerii anilor, nasul scor al lui Messi nu și-a pierdut esența.Argentinianul a reușit să fie golgheterul ligilor europene în șase ocazii.

Dar, în plus, a câștigat Cizma de Aur în cele trei ediții anterioare, iar în 2020 ar putea obține al patrulea rând la rând.

7. Depășește Zarra ca jucător cu cel mai mult „Pichichis”.

Leo Messi a fost, de asemenea, „Pichichi” din Liga Spaniei în alte șase ocazii. ’10’ al lui Barça este egalat pentru cea mai înaltă poziție în clasament cu Telmo Zarra, dar în acest sezon se poate poziționa ca lider solo.

8. Fiind jucătorul catalan cu cel mai mult clasic jucat.

Messi a egalat numărul clasicilor jucat la Xavi Hernández, cu 42, în duelul cu Real Madrid în decembrie.În acest fel, “fisura” argentiniană ar putea conduce această clasificare în următorul duel împotriva echipei albe.

9. Devenind jucătorul cu cele mai multe jocuri cu Barcelona.

Messi are deja un singur jucător înainte: Xavi Hernández cu 767 de jocuri în tricoul lui Barça. În 2020, se poate apropia și mai mult de mijlocașul de la Terrassa, întrucât are în prezent 705 de jocuri.

Anul acesta a greșit să depășească figura istorică a lui Xavi, dar este clar că, dacă accidentările îl respectă, Messi va ajunge să devină în jucătorul care a purtat tricoul lui Barça de cele mai multe ori în întreaga istorie a clubului.

10.Devenind jucătorul cu cele mai multe titluri dintr-un singur club.

Dacă Barcelona ar câștiga trei titluri în acest sezon, Leo Messi ar deveni jucătorul care ar fi câștigat cele mai multe titluri cu o singură echipă. În prezent are 34 și, în acest fel, l-ar depăși pe exazulgrana portar Vítor Baía (35 de ani) și pe legendarul jucător al Manchester United, Ryan Giggs (36 de ani).

11. Devenit golgheterul „Campionilor”.

Leo Messi are 114 goluri în Liga Campionilor, în timp ce portughezul Cristiano Ronaldo, care este acum membru al Juventus la Torino, a marcat 128. Nu vor fi pentru a vedea cum se termină clasamentul celor mai buni marcatori odată ce se încheie anul 2020.

12.Domnia în America de Sud cu Argentina.

Unul dintre obiectivele pe care Messi le-a marcat între sprâncene este Copa América 2020. Rosario are o oportunitate de aur de a obține primul său trofeu cu echipa după medalia la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Această ediție va fi numărul 47 și va avea loc în Argentina și Columbia. Al treilea este învins și este că, după ce a ajuns în finală în 2015 și 2016, Leo Messi poate domni pe continentul său.