Premier League: Marcos Alonso, cel mai important marcator din Europa care strălucește la Chelsea

Marcos Alonso continuă să îngreuneze lucrurile pentru Lopetegui. Competiția este brutală, atât Jordi Alba cât și Monreal – obișnuiți în partea stângă – trăiesc un moment minunat. „3” al lui Barça se remarcă pentru cele nouă pase în gol, iar cel al Arsenalului a reapărut marcând oarecum și oferind două la Palat (4-1).

Lopetegui, până în prezent, a justificat absența lui ‘3’ de la Chelsea după criterii tactice: el joacă de obicei ca banda. Adevărul este că, cu numerele în mână, este dificil de înțeles. Jucătorul din Madrid – a fost de acord cu antrenorul spaniol în 2008-09 în Castilla – înregistrează șapte goluri și trei asistențe în cele 33 de partide pe care le-a jucat în toate competițiile.

Marcos este, de fapt, golgheterul în marile ligi cu șase goluri.Doar Naldo (Schalke), cu cinci, urmează îndeaproape.

În scorul 3-0 împotriva lui Newcastle, în Copa, banda din stânga bluesului a completat o altă expoziție. Benitez-înapoi la ceea ce a fost stadionul său – nu a avut opțiuni împotriva unui Chelsea care i-a rezervat pe Azpilicueta și pe nou-recuperatul Cesc și nu a avut pe Courtois, Morata și Willian răniți.

O amenințare constantă

Marcos Alonso a fost în siguranță în apărare și letal în atac. El a atins deja golul 0-0 în spatele unui zid cu Pedro care a avortat golul Darlow. A fost compensat în 1-0.El a primit de la Hazard – MVP-ul lui Chelsea înaintea magiei – și a cedat pentru Batshuayi să înscrie cu plăcere în 31 ‘.

Batshuayi însuși – adjunctul lui Morata acumulează 10 goluri în 1.070 de minute de joc – a marcat 2-0 în 44 ‘, iar Marcos Alonso a decis partida în 72’. A făcut-o cu cel de-al treilea gol gol al sezonului: a marcat deja în Ligă împotriva lui Tottenham și Southampton. Cu această ocazie l-a bătut pe Darlow cu o lovitură peste barieră de la 25 de metri.

Barça, rivalul lui Chelsea în Liga Campionilor, trebuie să fie atent la faulturi. Marcos este un meci pentru Conte: a jucat fiecare meci din liga. “Rotește-l? Nu mă îngrijorează. Poate juca totul”, a spus antrenorul albastru la posibila semnare a lui Emerson (Roma).