Atlético de Madrid: Vitolo – Jémez: reuniunea

A fost iulie 2010 când Vitolo a înființat prima dată – însoțit de Jonathan Viera, Vicente Gómez, Aythami, Hernán și Juanpe – sub Paco Jémez pentru a face o preseasonă. Ar fi ultima oară când va fi considerat un jucător al filialei, deoarece în august se forma deja în formația de start cu care Las Palmas a deschis cel de-al doilea campionat de liga împotriva lui Nástic.

Din primul moment a văzut-o. , Paco Jémez a simțit deja că tânărul în vârstă de 20 de ani are totul pentru a reuși în Primera. Am văzut posibilități enorme, mai întâi datorită forței fizice care era ascunsă în spatele subțirelor sale și a puterii cu care a dat frâu liber frământării sale. Totuși, nu a fost ceea ce l-a uimit cel mai mult.Iubitor de fotbalul liceului, antrenorul galben azi amețit cum acel final l-a pus cu ambele picioare. Aveam să-l folosesc cu un picior schimbat care acționa pe aripa stângă dintr-un motiv simplu: se centra la fel de bine cu cel stâng, ca și cu cel drept, făcând imposibil să se discute care este atingerea ei naturală.

Știam că există lemn acolo ca fotbalist, deși despre asta se vorbea pe insulă când cu 13 ani înainte, cu doar șapte, intrase în cariera de la Las Palmas din Arborele Bonito, o echipă de cartier care își rezolva meciurile cu 50 și 60 goluri. Societatea pe care acești doi prieteni s-au format în categoriile inferioare – un anumit antrenor a venit să le folosească ca un cuplu atacator – a precedat prima întâlnire cu Paco. din trupă. Știa că, din cauza tinereții și a condițiilor sale, dacă s-ar concentra exclusiv și exclusiv pe jocul de fotbal, va termina în prima. De fapt, am simțit că toată acea gunoi ar putea deveni, dar am știut dificultatea pe care o au toți cei care vin. Astăzi contemplă cu satisfacție cum se împlinește omagiul său, în același timp în care este plin de mândrie de fiecare dată când doi dintre ei poartă tricoul echipei naționale.Mai ales când se uită înapoi să-și amintească cele 10 jocuri de care Vitolo s-a bucurat înainte ca cruciatul să se rupă.

Simeone, cu răbdare

Devoțiunea pe care o simte pentru unul dintre cei mai aplicați studenți devine ușoară în timp ce este încă pe bancă, deși știe că, în orice moment, noul său profesor va înlătura frâna care l-a determinat să joace până acum doar 10 minute în Ligă. “Tocmai a sosit. A jucat contra Lleida, contra Girona, prima repriză împotriva Sevilla…Se îmbunătățește, se alătură treptat echipei și avem multe nevoi de joc, talentul său și dorința de a ajuta .În decursul zilelor, veți avea cu siguranță minute și va trebui să profitați de ele pentru a intra într-un unsprezece care este complex, pentru că sunt Carrasco, Correa, Koke…”, a explicat Simeone.