„Sportul este într-un punct înclinat”: în criza mortală a curselor de cai din Bet365

Dar cercetarea intensă pe care sportul a avut-o în California în ultimele câteva luni – rezultatul celor 30 de cai răniți fatal la Santa Anita în timpul unei perioade de șase luni care sunt comandate titlurilor naționale – a lăsat Saavedra „extrem de” îngrijorat de faptul că Criza existențială cu care se confruntă industria de curse ar putea duce la încheierea bruscă a curselor în California. Saavedra descrie implicarea ei în sport – o lume cât mai îndepărtată de biroul 9 – 5, întrucât Mercur este din Neptun – ca „pasiunea” ei.Spune ea un mod de viață care este „mai mult decât un loc de muncă”. După 15 ani de la pista de curse, nu mai pot viziona o cursă de cai | Citește mai mult

Sabia lui Damocles agățată de cursele de cai nu pare o amenințare la ralanti. „Californienii vor încheia cursele de cai la urne”, a promis activistul pentru drepturile Bet365 animalelor, April Montgomery, în cadrul unei reuniuni din California Horse Racing Board (CHRB) din mai. Activitățile pentru drepturile animalelor nu au fost doar cele din industria de curse din California. “O să o terminăm și va începe cu California”, a avertizat Montgomery.

Într-adevăr, deși ultima întâlnire de la Santa Anita s-a încheiat luna trecută, conflagrația de critici care a cuprins piesa în timpul său alergare de șase luni nu arată semne de ardere.Aceste flăcări au ajuns deja în alte state, cum ar fi Kentucky, unde ratele de accidente catastrofale de la Keeneland și Churchill Downs în anii trecuți au făcut obiectul unui control reînnoit. Calendarul de curse s-a mutat deja pe Del Mar și Saratoga – două întâlniri de vară care au atras atenția în anii precedenți din cauza vârfurilor în Bet365 cazurile de deces – și mulți din sport se află pe tenterhooks.

„Sunt speriat până la moarte “, spune Arthur Hancock, proprietarul Stone Farm din Kentucky. Hancock face parte din Water Hay Oats Alliance (WHOA), un grup de lideri din industrie care solicită un organism federal de guvernare a medicațiilor, supravegheat de Agenția Antidopaj SUA (mai multe despre acest lucru mai târziu).Dar Hancock spune că temerile sale pentru sănătatea pe termen lung a industriei de curse din SUA sunt împărtășite de unii, dar nu de toți. „Cred că există un fel de apatie Bet365 app generală și nu știu de unde vine”, spune el.

Alții au o abordare ușor diferită. Maggi Moss, cu sediul în Iowa, un fost proprietar câștigător al țării, spune că evenimentele din Golden State nu oferă în mod necesar altor jurisdicții un motiv de îngrijorare. „Mă uit la ce se întâmplă în California ca o insulă în momentul de față”, spune Moss.Un avocat pasionat pentru serviciile de îngrijire a postului de curse și reforma medicamentelor, Moss consideră, de asemenea, că unele dintre reformele de bunăstare a echinelor pe care le-a implementat statul în ultimele luni – cum ar fi restricțiile la medicamente înăsprinse – trebuie să fie aplaudate.

„Este prea târziu ?“ adaugă ea. „Poate.” Instructorul Hall of Fame a fost interzis de la Santa Anita după moartea ultimei cai Citește mai mult

Deci, ce s-ar întâmpla dacă cursa ar merge pe calea circului Ringling Bros și Barnum & Bailey?În primul rând, firele financiare ale industriei de curse de cai sunt țesute adânc în țesutul economic al țării, oferind angajare, direct sau indirect, aproape jumătate de milion de persoane.

Industria din California suportă doar 17.798 de locuri de muncă , adaugă 1,56 miliarde de dolari „în valoare” în economia statului și are un impact economic de aproape 2,5 miliarde de dolari, potrivit American Horse Council (AHC). Potrivit cifrelor proprii ale CHRB, peste 3 miliarde de dolari au fost pariați doar pe industria de curse din California, în perioada fiscală 2017-18. La nivel național, AHC plasează impactul economic al sectorului de curse la aproximativ 36,6 miliarde de dolari. Legăturile economice conective dintre state adaugă un alt strat. Facebook Twitter Pinterest Activiștii pentru drepturile animalelor protestează împotriva morților din curse de cai în afara parcului Santa Anita în iunie.Fotografie: Mario Tama / Getty Images

Dacă californienii ar înceta brusc să cumpere cai la vânzările Fasig-Tipton și Keeneland din Kentucky, impactul rezultat asupra economiei Kentucky ar fi o pierdere cuprinsă între 87 și 116 milioane dolari, potrivit Steven Vickner, profesor asociat în cadrul programului industriei equine de la Universitatea din Louisville College of Business. „Acest interval este limita inferioară a impactului economic asupra statului”, spune Vickner, subliniind modul în care calculele sale iau în considerare un set restrâns de factori pe care l-ar putea avea o interdicție de curse în California. „Ignoră lucruri precum miza.Ignoră lucrurile precum îmbarcarea și alte aspecte ale industriei. ”

Cu toate acestea, înțelegător pentru mulți, considerentele economice joacă un al doilea ghid la preocupările etice – probleme pe care le-a luat publicul – care continuă să se sustragă industriei en-gros. acțiune: prea mulți cai continuă să moară pe rachetele americane, prea mulți cai continuă să fie intrați în conducta de sacrificare și prea multe medicamente continuă să fie utilizate fără o supraveghere adecvată de reglementare.Este probabil o reformă majoră acum?

„Voi spune că pare să fie un catalizator puternic pentru ca industria să ia măsurile necesare pentru îmbunătățirea sănătății ecologice”, au scris președintele și directorul general al Jockey Club, Jim Gagliano, într-un e-mail. „Există un sentiment puternic că sportul este într-un punct de înclinare și că sunt abordate schimbări cuprinzătoare”, a adăugat el.

Majoritatea, dacă nu toate din industrie, sunt repede să identifice nexusul acestei schimbări. . „Dacă nu era clar până acum, ar trebui să fie clar pentru noi toți în cursă că fatalitatea cailor este cea mai importantă amenințare pentru viitorul nostru și nu putem lăsa nimic să ne descurajeze de a căuta și de a eradica orice risc potențial pentru acest lucru”, a scris Președintele și CEO-ul National Thowersbred Racing Association (NTRA), Alex Waldrop, într-un răspuns la întrebări.

Scepticii spun însă că industria a avut numeroase oportunități de schimbare.Timp de zeci de ani, figuri importante din cadrul sportului și fără să fi făcut motive invocate pentru reformă. Ba mai mult, industria a dovedit din nou că a înțeles ce măsuri trebuie făcute pentru a face sportul mai sigur. Doar ia Del Mar. În urmă cu trei ani, pista a instituit o serie de reforme care au redus dramatic numărul de leziuni ecine fatale. New York a redus rata de prejudiciu colectivă catastrofală de la cele trei locuri cu 50% din 2012. Răspunsul este legat de o dezbatere filosofică și juridică încurcată în centrul etosului care guvernează națiunea: drepturile statelor versus dreptul federal.Adăugarea la mix este problema drepturilor individuale (precum cele aparținând anumitor piste de curte private).

Reforma medicamentelor este un exemplu primordial. Organizații precum Jockey Club și WHOA și-au aruncat greutatea în spatele Horseracing Integrity Act, un proiect de lege federal care va centraliza reforma drogurilor. Alții, precum Association of Racing Commissioners International (ARCI), adoptă abordarea bucată, deși Programul Național de Medicamente Uniforme (NUMP).

Până în iunie, statele reprezentând 95% din mânerul pari-mutuel au adoptat în completa regula modelului de substante terapeutice controlate. Însă impulsul avansat al NUMP a lovit recent un bum.Acest lucru se datorează faptului că CHRB a votat luna trecută pentru a se retrage din ARCI, argumentând că unele dintre reformele instituite de stat depășesc regulile modelului actual al organizației.

Mai multe modificări la nivel de stat implementate în California au urmat măsuri implementate pentru prima dată de The Stronach Group (TSG) la Santa Anita în primăvara acestui an. „Cred că au făcut cea mai importantă schimbare în cursa din ultima generație”, spune Kathy Guillermo, purtătorul de cuvânt al Oamenilor pentru Tratamentul Etic al Animalelor (Peta). „Ei [TSG] au fost puțin încet să facă asta, dar, odată ce au început, au înaintat foarte agresiv.”

Pașii făcuți au avut un impact semnificativ.Niciun cau nu a fost rănit mortal pe pistă pentru o perioadă de aproape șase săptămâni, deși un mic grup de victime spre sfârșitul întâlnirii a înlăturat mare parte din strălucire. Mulți consideră rolul Peta în dezbaterea continuă ca fiind controversat, confuz prin influența unei organizații care și-a exprimat de mult timp opoziția amară față de cursele de cai. Pe de o parte, Guillermo pare să fi oferit o ramură de măslin dacă sportul își continuă îmbunătățirea recordului de bunăstare. Însă întrebarea imediată pe care mulți participanți la cursa din California o întreabă este aceasta: dacă statul face mai multe incursiuni în combaterea defecțiunilor catastrofale, Peta ar susține industria dacă o interdicție de curse ar face-o la votul de stat?Guillermo evadează un răspuns definitiv.

„Cred că va trebui să ne dăm seama la acel moment”, spune ea. „O inițiativă de votare este foarte dificil de trecut. Este mult mai ușor să treceți reglementările și reformele care vor însemna caii să nu sufere atât de mult. ”